|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:34 . |
|
|
#1 (permalink) |
|
Web ÜYE |
Merahab degerli Arkadaslarim,
Sizlere Türkiyedeki Scooter Kayit Islemleri konusunda kisa bir kac sorum olacakti.Ben Almanyada yasiyorum ve Türkiyede Yaz Tatilinde kisa mesafelerde kulanmak amaciyla 50 ccm lik bir Scooter(Roller)almaya düsünüyorum.26 Yasindayim ve Avrupa B- Lisans Ehliyetine sahibim.Örnegin yeni 0 Km bir Scooter satin aldim,bunu hangi "makamlara ve Trafik Dairelerine" bildirmek ve kayit ettirmek zorundayim? Sigortasi ve vergisi ne kadardir sizce? Nelere Dikkat etmek zorundayim Arkadaslar? Yasalar ne diyor? -2.El Scooter satin aldigimda ne degisir? -Izmir veya Urlada tavsiye edebileceginiz Scooter Magazalari varmidir? Cevaplariniz icin Tesekür ederim!Saygilar! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
WebMaster/Site Admin
|
Öncelikle MOSED ailesine hoşgeldiniz.Kalıcı ve katılımcı olmanız dileklerimizle.
Sorunuza gelince; Avrupa B lisans ehliyet Türkiye'de sanırım size Motosiklet kullanma hakkını veriyordur.Türkiye de A2 lisans ehliyetimiz olmak zorunda. Fakat bildiğim kadarıyla yurtdışına çıktığınızda geçici bir sürücü belgesi (15-30gün...vs.) alabiliyorsunuz. Diğer sorunuz; yeni bir motosiklet aldığınızda; siz birşey yapmayıp,motosikleti aldığınız yere cüzi bir ücret ödeyerek,işlemlerinizin halledilmesini sağlayabilirsiniz. Yok illa kendim yapıcam derseniz, en yakın trafik şubesine fatura,kimlik,pasaport gibi belgelerle başvurmanız, ruhsatınızı ve plakanızı çıkarmanız,gerekmektedir. Zorunlu Trafik sigortasından bahsediyorsanız ücretleri fahiş değildir. 2.el alırsanız da bir çok (hatta 0 makinadan çok) prosedürle uğraşmak zorundasınız.Ayrıca 50cc'lik bir makinayı 2.el alıp kendinizi riske etmeyin!!! Konu hakkında geniş bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı açıklama yazacaklardır.Sevgiyle kalın.
Resmi MOSED Üyesi Olmak İçin Tıklayınız... ROTANIZI HESAPLAYIN... HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN... MOTOSİKLET OYUNLARI OYNAYIN... GALERİMİZDE FOTOĞRAF PAYLAŞIN... MOTOSİKLET İNCELEMELERİNE GÖZ ATIN... RADYO & TV YAYINIMIZDAN FAYDALANIN... LİNK DEĞİŞİMİNE KATILIN... KİŞİSEL BLOGUNUZU OLUŞTURUN... When Shadows Grow Longer... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|