Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:42 .  

Geri git   MOSED.NET FORUM-Türkiye'nin Motosiklet Portalı > Mosed.Net Forum > Mosed Moto Sohbet

Anasayfa İncelemeler Galeri Oyun Blogum Yeni Mesajlar İstatistik Radyo & TV Profilim
FORUM İletişim Rota Planlama Hava Durumu Link Paylaşım RSS SiteMap Gizlilik Bildirimi Reklam Ver

Bookmarks
Sosyal Link Paylaşımı
 Kaydet AddThisTo Kaydet Digg Kaydet Reddit Kaydet Furl Kaydet Del.icio.us Kaydet Google Kaydet Yahoo! This Kaydet Technorati Kaydet StumbleUpon Kaydet Spurl Kaydet Netscape Kaydet Spurl Mister Wong KaydetKaydet MSN Live  Kaydet Blinklist Kaydet Netvouz Kaydet Designfloat Kaydet Yumiyum Kaydet Backflip Kaydet Blogmarks

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-03-2007, 01:12   #1 (permalink)
WebMaster

Avatar viper_1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 25 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 60 / 609
Güç: 265 / 3359
Tecrübe: 39%

İletişim

Wink K?zlar Dikkat ( Motosikletçiden çok ?yi Koca Olur )

Yakla??k 4 y?l önce i? sebebiyle yolu Türkiye'ye dü?en bir adam Paolo Volpara... Ya?am? boyunca iki tekerle?e gönül vermi?. Tabiri caizse otomobilleri biraz ‘‘maganda’’ buluyor. çocuk ya?ta ba?layan bu tutkusu zamanla hayat?nda önce hobi sonra da i? olarak yer ediyor.

Reklam ve pazarlama alan?nda çal??maktan vazgeçiyor, do?ru motosiklet sürü?ü üzerine tüm deneyimini, e?itmen olarak güvenli motosiklet kullanmak isteyenlerle payla??yor. OMM Riders Akademi'yi bunun için kurmu?. Motosikletin ve özellikle de Harley Davidson'un bir ya?am kültürü oldu?unu savunmakla kalmay?p bu kültüre uygun bir hayat sürüyor. Özellikle alt?n? çizmek istedi?i konu ise bu i?in fanatizm olmad???. 'Hayat?mda ilgi duydu?um pek çok konu var. Motosiklet de bunlardan biri.' diyor. Bu sohbetin benim için ayr? bir yeri oldu?unu söylemeliyim. çünkü Paolo'nun anlatacak o kadar çok ?eyi vard? ki soru sormama bile gerek kalmad?. Hatta bir ara yer de?i?tirdik, kendimi onun sorular?n? yan?tlarken buldum.

Motosiklet kullanmay? ö?renmek için öncelikle dü?meyi bilmek gerek derler. Bu do?ru mu? Dü?menin teknikleri mi var?

Yapmak 'zorunda' oldu?unuz bir ?ey yok. Motosikleti al?p d??ar? ç?karsan?z ve ?ans?n?z varsa ne ala. Motosiklet sat?n al?rken asl?nda çok garip bir vas?ta sat?n alm?? oluyorsunuz. Oturdu?unuz dört tekerlekliye benzemiyor. Motosikletteki standart pozisyon farkl?, buna al??mal?s?n?z. Asl?nda nas?l dü?meyi de?il, nas?l dü?meyece?imizi ö?renmeliyiz. Kimse dü?meyi ö?renemez. çünkü kimse dü?meyi beklemez, yani bunun olaca??n? tahmin etmez. Motosikletten dü?en, kaza yapan bir insanla konu?ursan?z 'çok iyi gidiyordum, güzel bir gündü, güne? parl?yordu ve aniden yerdeydim' der. Size 'motosikleti bilerek dü?ürdüm' diyen ç?karsa yalan söylüyordur, kimse motosikleti bile bile dü?ürmez. Son ana kadar, son saniyesine kadar, yere dü?ene kadar 'ba?ar?r?m, dü?mem' diye dü?ünürsünüz.

O zaman dü?memek için neler yapmak gerekiyor?

Motosikleti dü?ürmemek tabi. Her ko?ulda. çok basit asl?nda. Dü?memek için iki tekerlekli üzerinde oldu?unuzu hep akl?n?zda tutmal?s?n?z. Yani bunu bilerek sürmelisiniz. Motosikleti araba kullan?r gibi kullan?rsan?z dü?ersiniz. Sadece gösteri? yapmak için motosiklete binerseniz de dü?ersiniz. Bir sistem geli?tirmeniz gerekiyor. Olacak ?eyleri hissetmek için bir sistem geli?tirmeniz gerekiyor. Neler olaca??n? görmeniz gerekiyor. Zamana ihtiyac?n?z var, dü?ünecek zaman. Yani zaman kazanmaya ö?renmeniz gerekir. Bir sistem olu?turmak ve tehlikeyi de tan?mlamak laz?m. Bunu yapt???n?zda mutlusunuz ve motosiklete binmek de bir keyif. Ve benim gibi 60 ya??n?za bas?p hayatta kalabiliyorsunuz. Amerikal?lar 'cesur sürücüler vard?r, 'ya?l? sürücüler vard?r ama cesur ve ya?l? sürücüler yoktur' derler. Ben cesur ve ya?l? bir sürücüyüm.

Motosiklet kullanmak bir tutku mu?

Yapt???n?z i?i a?kla yapm?yorsan?z ba?ka bir i?le u?ra??n. Her ?eyde bir tutku olmal?, yo?unluk olmal?. Etraf?m?z s?k?lm?? insanlarla çevrili. Ben hayat?mda hiç s?k?lmad?m. Sadece motosiklete binmekten bahsetmiyorum. Yapt???m ba?ka bir sürü i? var. O sadece bir parças?. Tarihten, resimden, mimariden ho?lan?yorum. Türkiye'yi, buray? ziyaret etmeyi seviyorum. Birçok ?eyi seviyorum. Motosiklet bunlardan biri ama iyi bir disiplin, e?itici. Motosiklete iyi binerseniz ba?ka birçok ?eyi de iyi yapars?n?z. Motosiklete iyi binen iyi kocad?r.

Asfalt cilt kadar yumu?ak de?il

Peki ya korunma. K?yafetler, dizlikler, ayakkab?lar, kasklar. Bunlar çok teferruatl? de?il mi? Mutlaka her seferinde tüm aksesuarlar? takmak m? gerekiyor?

'Gladyatör' filmini izlediniz mi? Russel Crow'un rolünü hat?rl?yor musun? Dövü?ten önce neler yapt???n? hat?rl?yor musunuz? Yere e?ilip topra?? kokluyordu. çünkü evine dönmek istiyordu. Eve dönmek için hayatta kalmas? gerekti?ini hat?rlamak için yap?yordu bunu. Bir ö?rencime ba?ka bir ?ey yapmas?n? söylüyorum. Sabah motosiklete binmeden önce ellerinle asfalta bast?r. Asfalt?n cildinden daha yumu?ak oldu?unu ke?fetti?in gün kask ve koruyucu giysiler giymek zorunda de?ilsin, bunlar? evinde b?rakabilirsin. Motosiklet çok etkin bir ula??m yolu. ?stanbul'da üçte bir zamanda h?z yapmadan gitti?iniz yere ula??yorsunz. Ayn? zamanda spor. Yani çift ki?ilikli, çift yönlü. Dal?yor musunuz?

Evet.

Regülatör veya yan?n?zda baz? aletler olmadan dal?yor musunuz? Hay?r. Bunlara ihtiyac?n?z var. Bu kural motosiklet için de geçerli. Peki e?itimini almadan dalar m?s?n?z? Yani ma?azaya gidip gerekli alet ve giysileri al?p dalar m?s?n?z? Peki motosiklete neden e?itim almadan binesiniz ki? Ayn? ?ey. ??te bu kulüp de böyle ba?lad?. ?nsanlar 'evet, bu konuyu dü?ünmeliyiz' dedi ve öyle ba?lad?. Etkin bir kulübe dönü?tü. ?nsanlar gayet güzel motosiklete biniyor ve kaza yapma oran? oldukça dü?ük.

Yine de ne kadar korunursan?z korunun otomobil gibi de?il...

Evet. Araba ile kaza yapt???n?zda genelde kaportac?ya gidersiniz. Biz motosikletçilerin kaportac?s? hastane. Bizim kaportac?m?z genel cerrah, ortopedist.

Galiba araba kullan?rken de 'sen ak?ll?s?n, geri kalan herkes deli' diye dü?ünmek laz?m.

Motosiklet kullanan birisi için arabada yolcu olmak çok ilginç. Size neden oldu?unu söyleyeyim. Ve neden tüm arabalar?n 'dü?man?m' oldu?unu. Sizinle araban?zda yolculuk yaparsam ne yapt???n?z? biliyorum. Örne?in cep telefonuyla konu?ursunuz, radyoyu kurcalar, CD veya kaset yerle?tirirsiniz, arabadaki arkada??n?zla konu?ursunuz. Her gün Ulus'tan Ni?anta??'na giderken trende gibi gidersiniz. Beni görmezsiniz. Yan?n?zdakine 'neden po?aça alm?yoruz' diye konu?ursunuz. Oysa ki yolda motosikletle giden birisi vard?, ona vurdunuz, siz po?açay? dü?ünüyorsunuz. Ona vurdu?unuzda kendi suçu oluyor. çünkü araba sürücüsünü görmeliydi. Beni gören sürücünün önünde gitmeliyim. Aynadan bak?nca gözlerini, bana bakt???n?, yani beni gördü?ünü görmeliyim.

Türkiye’de trafik otolar?n tekelinde

Türkiye'de trafik dört tekerle?in tekelinde. Motosikletliler ikinci s?n?f vatanda? muamelesi görüyor. Buna ilaveten kad?nsan?z, durum daha da a??r oluyor. Kad?n sürücülere tavsiyeleriniz var m??

Genel olarak dünyada trafik kurallar? arabalar? dü?ünerek haz?rlanm??. Örne?in, yollara bariyer koyarlar. ?yi. Ama motosikletler için bunlar 'katil'. Avrupa'da bu de?i?iyor, bariyerleri farkl? yap?yorlar. Hep arabalar dü?ünülür. ?yi taraf? motosikletli kendisini dü?ünmeli. Kendisini korumal?. Türkiye'deki yollar garip. Buradan Göcek'e gidebilirsiniz ve tek bir beyaz çizgiye rastlamazs?n?z. Gündüz sorun de?il ama gece bazen yolun ne taraf?nda oldu?unu anlayam?yorsunuz. Asfaltlama da garip. Fransa'da yola asfalt dökerler ve i? bitince insanlar yolu kullan?r. Türkiye'de aynen ?talya ve Yunanistan'daki gibi: katran? dökerler ve yolu kullan?rs?n?z ve sonra ondan kurtulmak için saatler harcars?n?z veya dü?ersiniz. Sonra çak?l atarlar. çak?l motosiklet için çok tehlikeli. Arabalar için de ama özellikle motosikletler için. Ama 'aha, çak?l, ona göre kullanmal?y?m' dersiniz. Kad?n sürücüyseniz e?itimini al?p kulübü de dikkatli seçmelisiniz çünkü deneyimli arkada?lar?n?z da olur. Mesela onlarla yola ç?kars?n?z ve bir ?ey olursa onlar size yard?mc? olur. Harley'in ba?ar?s?n?n bir aç?klamas? da iyi bir kulüp olmas?d?r. Sürü?, e?itim, sosyal ya?am.

Siz hep Harley Davidson mu kulland?n?z?

Harley özel bir ?ey. Harley'e binen insanlar motosiklete binmez, onlar Harley'e biner. Bir efsane. Harley'e biniyorlar çünkü o farkl? bir duygu. Teknoloji geli?ti ama duygu ayn?. Harley, Porsche gibi. Aya??n?zla gaza bast???n?zda beyninizde resmen motoru ve tüm mekanizmay? hissedersiniz. çok mekanik. Harley de öyle. çok hisse dayal?.

Kaynak: Hürriyet
Sponsor Bağlantılar
Alt 01-03-2007, 21:27   #2 (permalink)

Web ÜYE

Avatar sparkplug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 34
Güç: 4 / 190
Tecrübe: 38%

İletişim

bence motosiklet kullananlar 2.s?n?f vatanda? de?ilde 1.s?n?f vatanda?t?rlar.neden mi?çünkü 2 teker üzerinde ya?mur çamur dinlemeden hayat?n her karesini farkl? duygularla tadanlar her zaman daha yüksektir benim gözümde.sonuçta bir kabiliyettir öyle de?ilmi?o kask?n ve montun karizmas?,birbirine uyumu o kadar ?ahaneki! öyle araban?n içinde oturup bir elin camda bir elinde sigarayla 1.s?n?f vatanda? olunmuyor kimse kusura bakmas?n!
Alt 02-03-2007, 02:02   #3 (permalink)

Moderatör

Avatar Karbonat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Motosiklete binen insan hayallerinin pe?inden ko?an insand?r. Büyük adamd?r o. Meslek hayat?ma ba?lar ba?lamaz bir motor alaca??m? söyledi?im herkes bana olumsuz sözler söyledi. Motosiklet ölüm makinas?ym??. Hiç bir korunma yöntemi yokmu?. Motosiklete binersem ü?ürmü?üm. O kadar para verip motor almak çocukça bir tutkuymu? ayaklar?m yere sa?lam basmal?ym??. Art?k "anlamayan" insanlara hayallerimi anlatm?yorum. Ben bir motosiklet alaca??m. Her haftasonu koy koy gezece?im. ?steyen göçebe, isteyen sefil desin. Ben hayallerimin pe?ini asla b?rakmayaca??m. Motosiklet bir araç de?il benim için art?k.Bir tutku bir çe?it ya?am biçimi. Asl?nda hala eminim bu yaz?y? okuyanlardan baz?lar? gülecek Kimsenin bilmedi?i bir ?ey varki ?u ana kadar isteyipte yapamad???m hiç bir ?ey olmad?. (Ohhh beee yazd?m rahatlad?m)
Alt 06-03-2007, 02:04   #4 (permalink)

Super Moderatör

Avatar Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 137
Güç: 19 / 741
Tecrübe: 48%

İletişim Deniz - MSN üzeri Mesaj gönder

Yazdiklariniz gercekten cok guzel. Sizler gibi insanlar oldugunu bilmek de ayri bir guzellik. Bu roportaji veren Paolo'nun kurdugu One More Mile Advanced Riding Academy (OMM ARA) den ileri surus teknikleri egitimi aldim. Kendisi gercekten de yukaridaki sozleri gibi cok dolu bir insan. Her sozunden kelimesinden bir yasanmislik akiyor. Metnini ve hikayelerini OMM riders dan cok duyuyorum. Umarim bizlerde ilerde onun gibi birer motosikletci oluruz. Gerek teknik olarak gerek yasama duydugumuz tutku acisindan. Offf bu cumlemi cok sevdim
Alt 08-03-2007, 21:55   #5 (permalink)

Web ÜYE

Avatar Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 78
Güç: 9 / 421
Tecrübe: 12%

İletişim

güzel yaz? yazm??s?n?z. motosiklet tutkunu olmak normal bi?ey bence. ben belki fazla binmedim üzerinde durmas?n? dahi beceremem ama bay?l?yorum. benim içinde ayr? bir tutkudur. ç?lg?nl?kt?r. Ayn? da?c?l?k yapmak gibi bi?ey. Hayata de?i?ik aç?lardan bakmak gibi olsa gerek. kal?pla?m?l? dü?ünce ve zevklerden ayr?....
Alt 15-06-2007, 13:47   #6 (permalink)

Web ÜYE

Avatar crazywindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 10 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 233
Güç: 42 / 1104
Tecrübe: 35%

İletişim crazywindy - MSN üzeri Mesaj gönder

ya?as?n motorsikletçiler.................................. ...

.........................................

.................................................. ................................:d
Alt 15-06-2007, 14:15   #7 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 60 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2221 / 2221
Güç: 2637 / 8158
Tecrübe: 24%