Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:55 .  

Geri git   MOSED.NET FORUM-Türkiye'nin Motosiklet Portalı > Mosed.Net Forum > Mosed Moto Sohbet

Anasayfa İncelemeler Galeri Oyun Blogum Yeni Mesajlar İstatistik Radyo & TV Profilim
FORUM İletişim Rota Planlama Hava Durumu Link Paylaşım RSS SiteMap Gizlilik Bildirimi Reklam Ver

Bookmarks
Sosyal Link Paylaşımı
 Kaydet AddThisTo Kaydet Digg Kaydet Reddit Kaydet Furl Kaydet Del.icio.us Kaydet Google Kaydet Yahoo! This Kaydet Technorati Kaydet StumbleUpon Kaydet Spurl Kaydet Netscape Kaydet Spurl Mister Wong KaydetKaydet MSN Live  Kaydet Blinklist Kaydet Netvouz Kaydet Designfloat Kaydet Yumiyum Kaydet Backflip Kaydet Blogmarks

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-03-2007, 01:24   #1 (permalink)

Super Moderatör

Avatar Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 137
Güç: 19 / 741
Tecrübe: 48%

İletişim Deniz - MSN üzeri Mesaj gönder

Basimizdan gecen kazalar (Motosiklet kazalari)

Arkadaslar,

Bildiginiz gibi motosiklet suruculeri dusmus/kaza yapmislar ve kaza yapacak olanlar olarak ikiye ayrilir. Ben ilk kategorideyim. Istedim ki hepimiz basimizdan gecen kazalari ozelestiri yaparak buraya yazalim ki bazilarimiz ayni durumda kaldiginda kazaya karismadan nasil kurtulabileceklerine dair fikir edinsinler.
Ilk olarak kendim baslayayim, ufak tefek pek cok kaza, dusus gecirmisimdir. Ancak, en ciddi olani sanirim 2006 Eylul ayinda basima geldi. Ortalama saatte 80 km hiz ile giderken karsi seritten gelen arac aksam olmasi dolayisiyla beni gormedi ve yanimdaki tali yola ani bir donus yapti. Araci gormem ile iki kapi arasindan vurmam bir oldu. Sol el parmaklarimdan birisi cikti. Ancak full korumali oldugum icin cok agir hasar almadan cabuk atlattim kazayi. Simdi burda ki hatalarim, sehir icinde cok hizli gidiyor olmam. Tarama yapmamam (Yol, karsidan gelen araclarin lastik acilari, tali yol girisleri vb). Acele isim oldugu icin dikkat daginikligim. Yolda giderken saga sola kafami cevirerek eczane aramam... Biraz daha dikkatli davransaydim eminim sert bir swerving ile (kivirmaca) ile kurtarabilecegim bir durum olurdu. Unutmayin kazaya karismis veya nerdeyse atlatmis olan surucu ne kadar hakli olursa olsun, aslinda yuzde yuz haksizdir (Ugur Ertekin hocamin sozudur). Biz iki kaucuk lastigin uzerinde seyir yaparak hayatimizi zaten riske atiyoruz. Baskalarina suc bulmak gibi bir luksumuz yok. O duruma dusmemeyi ogrenmeliyiz.
Sira sizde, anlatin bakalim nasil kazalar atlattiniz?

Konu Deniz tarafından (08-03-2007 Saat: 05:11 'de) değiştirilmiştir..
Sponsor Bağlantılar
Alt 08-03-2007, 01:33   #2 (permalink)

MOSED ÜYE

Avatar infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım Metal Slug 2: Rampage Champion!

Üyelik Bilgileri

Seviye: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 106
Güç: 14 / 585
Tecrübe: 27%

İletişim

Bende ilk kategorideyim. Yani kaza yapm?? motosiklet sürücülerinden bi tanesiyim.
Benim olay?m da ?öyle oldu. Birgün motorla eve giderken ara sokaklardan birinde tam dönü? yapt?g?m esnada kar??mda kocaman bir kamyoneti görünce panik yaparak bir anda ön frene dokundum. Haliyle viraj içinde ön freni s?kt?g?m için kendimi yerde buldum. Kamyonetin ön lasti?i benim motorun ön lastigine ç?kt? ve çamurlugumu k?rd?. Benim de ayag?m motorun alt?nda kald?. Tabii bu arada kask kafamdan f?rlam??. (kask?n ç?kmas?n? önleyen alt taraftaki çene kilidini takmay? unutmu?um, siz unutmay?n) Bu arada çevreden gelenler motoru kald?rd? ama ayag?m hala kurtulmad?. o anda fark ettim ki ayag?m grenajla selenin aras?na girmi? az daha bile?imi k?racakt?. Allahtan ucuz atlatt?m. Benim tavsiyem de dönü?lerde kesinlikle ön freni s?kmay?n!!!
Herkese geçmi? olsun
Alt 08-03-2007, 01:40   #3 (permalink)
WebMaster

Avatar viper_1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 25 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 60 / 609
Güç: 265 / 3360
Tecrübe: 39%

İletişim

Kendime güvenim sonsuzdu ; ba?ka bir etken olmazsa benden kaynaklanan bir kaza yapmam diye dü?ünürdüm hep...

Henüz motoruna acemi birisinin artç?s? oldum. 100.km'de tepetaklak olduk...

O günden beri ba?kas?n?n arkas?na kolay kolay binmiyorum.
Alt 08-03-2007, 04:56   #4 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 60 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2221 / 2221
Güç: 2637 / 8159
Tecrübe: 24%

İletişimcrazy_devil - İCQ üzeri Mesaj gönder crazy_devil - AİM üzeri Mesaj gönder crazy_devil - MSN üzeri Mesaj gönder crazy_devil - YAHOO üzeri Mesaj gönder crazy_devil isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Deniz´isimli üyeden Alıntı
... Ortalama saatte 80 km hiz ile giderken karsi seritten gelen arac aksam olmasi dolayisiyla beni gormedi ve yanimdaki tali yola ani bir donus yapti. Araci gormem ile iki kapi arasindan vurmam bir oldu. Sol el parmaklarimdan birisi cikti. Ancak full korumali oldugum icin cok agir hasar almadan cabuk atlattim kazayi. Simdi burda ki hatalarim, sehir icinde cok hizli gidiyor olmam. Tarama yapmamam (Yol, karsidan gelen araclarin lastik acilari, tali yol girisleri vb). Acele isim oldugu icin dikkat daginikligim. Yolda giderken saga sola kafami cevirerek eczane aramam...
Abi neydi ki gecenin o saatinde,o karanl???nda,ACELE ECZANE arama tela?? yahu
Yani ne kadar önemli bir durum vard? da ACELE ECZANE arad?n ki deniz_?

Buradan ç?kar?lacak ders :
"Gecenin geç saatlerinde NE NEDENLE OLURSA OLSUN (?) AçIK ECZANE ARAMAYIN" m? olmal? _?
Alt 08-03-2007, 05:00   #5 (permalink)

Super Moderatör

Avatar Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 137
Güç: 19 / 741
Tecrübe: 48%

İletişim Deniz - MSN üzeri Mesaj gönder

Vucudumun bazi fonksiyonlarini guvenli bir sekilde yerine getirebilmesi icin gerekli materyal arayisi desek? Malum topic yaptigimiz kazalar uzerine. Bende bir kaza olmamasi icin ugrasiyordum. Umarim vitamin den bahsettigimi anlamissinizdir hepiniz. Ahanda al iste soyledim. Rahatladinmi sayin adminim kumpasci devilim.

Konu Deniz tarafından (08-03-2007 Saat: 05:04 'de) değiştirilmiştir..
Alt 08-03-2007, 05:10   #6 (permalink)

MOSED ÜYE

Avatar infernox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım Metal Slug 2: Rampage Champion!

Üyelik Bilgileri

Seviye: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 106
Güç: 14 / 585
Tecrübe: 27%

İletişim

Do?ru eczaneye gitmeseydin ba?ka bi kaza olacakt? ama gittin yine kaza oldu. Arkada?lar demekki kazadan kaç?lmaz.
Alt 08-03-2007, 17:27   #7 (permalink)

Moderatör

Avatar Karbonat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alıntı:
crazy_devil´isimli üyeden Alıntı
Abi neydi ki gecenin o saatinde,o karanl???nda,ACELE ECZANE arama tela?? yahu
Yani ne kadar önemli bir durum vard? da ACELE ECZANE arad?n ki deniz_?

Buradan ç?kar?lacak ders :
"Gecenin geç saatlerinde NE NEDENLE OLURSA OLSUN (?) AçIK ECZANE ARAMAYIN" m? olmal? _?
çok kötüsün sen çokkkkk
Alt 08-03-2007, 17:28   #8 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 60 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2221 / 2221
Güç: 2637 / 8159
Tecrübe: 24%

İletişimcrazy_devil - İCQ üzeri Mesaj gönder crazy_devil - AİM üzeri Mesaj gönder crazy_devil - MSN üzeri Mesaj gönder crazy_devil - YAHOO üzeri Mesaj gönder crazy_devil isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
tweety´isimli üyeden Alıntı
çok kötüsün sen çokkkkk
Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm kötüyüm,herkesi ishal ederim ederim ederim...