Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:24 .  

Geri git   MOSED.NET FORUM-Türkiye'nin Motosiklet Portalı > Faydalı Bilgiler Arşivi > Köşe Yazıları > Moto Köşe

Anasayfa İncelemeler Galeri Oyun Blogum Yeni Mesajlar İstatistik Radyo & TV Profilim
FORUM İletişim Rota Planlama Hava Durumu Link Paylaşım RSS SiteMap Gizlilik Bildirimi Reklam Ver

Bookmarks
Sosyal Link Paylaşımı
 Kaydet AddThisTo Kaydet Digg Kaydet Reddit Kaydet Furl Kaydet Del.icio.us Kaydet Google Kaydet Yahoo! This Kaydet Technorati Kaydet StumbleUpon Kaydet Spurl Kaydet Netscape Kaydet Spurl Mister Wong KaydetKaydet MSN Live  Kaydet Blinklist Kaydet Netvouz Kaydet Designfloat Kaydet Yumiyum Kaydet Backflip Kaydet Blogmarks

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-04-2007, 22:20   #1 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
My Mood:

Seviye: 59 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2188 / 2188
Güç: 2521 / 7589
Tecrübe: 35%

İletişimcrazy_devil - İCQ üzeri Mesaj gönder crazy_devil - AİM üzeri Mesaj gönder crazy_devil - MSN üzeri Mesaj gönder crazy_devil - YAHOO üzeri Mesaj gönder crazy_devil isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

?ki - (Lazy Rider)

“B?raksalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti çünkü iki ki?iydik” Cemal Süreya Hani bazen kendini çok yaln?z hissedersin ya? Bir e?imi ar?yorum i?te ben. Benzerimi. Ruh e?imi. ?kincimi.
Bazen kendimi çok yaln?z hissediyorum. Yüzlerce insan?n aras?nda bir cafede, yüzlerce araban?n aras?nda köprü trafi?inde, bira ve ter kokan t?ka basa dolu bir barda, bazen koskocaman bir motosiklet fuar?nda. Etraf?mda kaç ki?i oldu?u önemli de?il, yaln?z hissediyorum kendimi. Kimse benimle ayn? aç?dan bakm?yor hayata bazen. Ayn? 15 ya??nda bir ergen gibi kimsenin beni anlamad???n? dü?ünüyorum. Güne? sanki yanl?? yerden do?uyor, bat?dan do?mal?. Bütün dünya bildi?i her?eyi yanl?? biliyor.
çocukluk arkada??m vard?. Fikri, “Ekmek Fikri”. Bütün gün her?eyimi payla?t???m, ama hiç ayr?lmayaca??m? sand???m. Seneler sonra gördü?ümde o kadar farkl? insanlard?k ki.
Rahmi Sunay vard? sonra, uzak akrabam. Küçük bir çocukken bana büyük, ak?ll?, entellektüel bir idol olmu?, ya??n? alm??, hayatta di?iyle t?rna??yla kazanm?? ama tevazuyu hiç kaybetmemi? sevimlilik abidesi, kurt gibi zeki, o ya?l? gazeteci-yazar. Rahmi Dedem. Kaybettik, seneler oluyor, bana kendi tasarlay?p üretti?i oyuncak vapuru b?rakt?, mühendisim diye.
?lkokul a?k?m da vard?, ismi kals?n, kalemtra? de?i?tirirdik, tabi tamamen bahane.
Bütün bu insanlar, bana ait birer an?, birer gölge. Bugün hayatta arad???m her?eyi ?ekillendiren gölgeler, arad???m tarz bir insanl???n izdü?ümleri. Yaln?zl???m?n sebebi ve ruh e?imin gizli formülü belki. Benim ikincim onlara benzemeli sanki, bir kar???mlar? olmal?.
Kendimi bazen çok yaln?z hissediyorum. Ruh e?imi, ikincimi ar?yorum. Bulmas? zor o dört yaprakl? yoncay?.
Yaln?zca bir arkada?l?k de?il bahsetti?im. Yüzlerce arkada??n olabilir. Yarenlik payla?makt?r, bir ?eyi payla?abilirsin ya da çok ?eyi. Ama ben “her?eyi” payla?maktan bahsediyorum. Her dü?üncede ayn? olmaktan. Bu bir idealdir olsa olsa.
Hay?r, kesinlikle cinsellikten de bahsetmiyorum. Bu bir hormonal dürtü. Soyunu üretmek için sana çekici gelen kar?? cins ve genlerinin devam? sava??nda varolma gücün olan bireysel egon. Bir sonraki dölü yaratabilmek için, çocu?un güzel, zeki ve güçlü olmas? için en güzeli, en zekiyi ve en güçlüyü arayan bir çe?it çekim mekani?i. Cinsellik bir ihtiyaç, kimyasal bir mutluluk formülü. Ama yaln?zl???n çaresi de?il. Sadece sevi?iyorsan, o insan senin ruh e?in de?il.
?kincimi ar?yorum ama a?ktan da bahsetmiyorum. A?k güzel bir hikaye. Kimine göre üc günlük e?lence, kimine göre macera, kimine göreyse hayat? ya?amaya de?er k?lan tek ?ey. A?ktan ne anlad???n? ki?inin kendisine b?rak?yorum ve kendiminkini de kendime sakl?yorum. Yunus Emre’ye bir selam veriyorum ve ben ikincimi ararken iki ki?i bir olmaktan bahsediyorum.
Motosiklet yaln?zl?kt?r derim hep, bir ki?ilik bir araçt?r. Bireyseldir motorculu?un özü ve yaln?z birey güçlü bireydir. Ama hiçbir yaln?zl?k, ruh e?ini araman?n ötesine gidemez. Yaln?zl?k yegane amac?nsa bunun sonu kavruk bir yok olu?tur çünkü. Her yaln?z birey e?ini, ikincisini arar. ?deal arkada??n?, sevgilisini, dostunu, genç ya?ta kaybetti?i kuzenini, çocukluk arkada?? Fikri’yi, kalemtra? de?i?tirdi?i ilkokul a?k?n? arar. Rahmi Dede’sinin gölgesini gördü?ünü san?r, hayran oldu?u bir ?airin ruhunun. Hayatta kim oldu?undan emin olmad??? ba?kalar?n?n hayat?n?n silik izlerini sürer.
Kendimi bazen çok yaln?z hissediyorum. Ruh e?imi, ikincimi ar?yorum. Sen de ar?yorsun motorcu dostum. Motorcu en büyük yaln?zd?r çünkü, kendi e?ini arar.
Motorcu dostlar?m?z, motosiklet gruplar?m?z neden var ki zaten? Hangimiz tek ba??na gezdi?i yolda bazen bir arkada?? da yan?nda olsun istememi?tir ki? Virajl? bir yolun zevkini payla?as?n, uzun bir yolun ard?ndan güne? batarken girmek üzere oldu?un kasabada mola verdi?inde oran?n k?ymetini en çok bilecek ki?iyi arayas?n gelmez mi hiç? Güzel bir yemek ke?fetti?imde hep arad???m bir arkada??m vard?r mesela benim, dama??na dü?kün. Ya da gidip çok be?enece?ini dü?ündü?üm bir hediye ald???m ba?ka bir tanesi. Bir foto?raf çekmi?sem ve bunu anlayacak bir ba?kas? varsa, eve gelince ilk i? yollar?m: “bak lan nas?l manzara ama?” diye. Bazen de yabanc? bir diyardan bir tek mesaj gelir, cevap vermem, ama anlar?z birbirimizi, bilirim.
Dü?ün ki bir gün rutinden bir s?yr?lmay? gerçekle?tirmi?sin. B?rakm??s?n hayat?n kurallar?n?, kendi kurallar?n? koyuvermi?sin bir gün. O kadar heyecanlanm??s?n ki o ilk motorunu ald???n o ilk gün. Kendini dünyadan apayr? bir kahraman olarak görmeye ba?lam??s?n. Tek ba??na kald???n? hissetmi?sin o ilk uzun yolunu yapt???n zaman. Kim anlar seni en çok? En iyi kim bilir derdini?
Yüzlerce arkada??m?n içerisinde motorcular?n yeri hep ayr?d?r. çünkü onlar benim ruh e?ime en yak?n olanlard?r. Dört yaprakl? yoncalar?m, güne?in bat?dan do?mas? gerekti?ine inanan çatlaklar, ruh e?lerim.
Kendimi çok yaln?z hissediyorum. Ve ruh e?imi, ikincimi ar?yorum.

(Al?nt? : Lazy Rider )

MOSED-Motosiklet Sevenler Derneği

Sponsor Bağlantılar

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil