|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:00 . |
|
|||||||
| Bookmarks |
![]() |
|
|
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
WebMaster/Site Admin
|
BMW Rider Academy (Moto Aktüel'in Röportaj?)
?yi günler bize biraz kendinizden ve Academy de ki pozisyonunuzdan bahsedermisiniz?
?smim Sarper Sesli 1975 y?l?nda Almanya’da do?dum, ses mühendisli?i okuduktan sonra uzun y?llar müzik piyasas?nda tonmaister ve müzisyen olarak çal??t?m.Y?llard?r extreme sporlar üzerine olan merak?m, deneyimlerim ve e?itmenlik sürecime bir yenisini ekledim. Thomas Wolf taraf?ndan onroad - offroad e?itmen e?itimlerini ald?ktan sonra uluslararas? e?itmenlik pasaportunuda almaya hak kazand?m. ?uanda BMW Rider Academy’nin yöneticisi ayn? zamanda e?itmenlerinden biriyim. Bize BMW Rider Academy ‘den bahseder misiniz? BMW Rider Academy ba?lang?ç seviyesinden daha önce formal bir e?itim almam?? olan deneyimli, iyi bir sürücüye kadar tüm motosiklet severler için çe?itli sürü? programlar? sunan bir motosiklet sürü? merkezidir. Sürü? programlar?m?z, yol ve enduro olarak ikiye ayr?l?r. Yol programlar?nda asfalt üzerindeki sürü? teknikleri üzerinde yo?unla??l?rken, enduro programlar?nda arazi ?artlar? üzerinde çal???l?r. Yol enduro kategorilerinin her ikisinde de dört farkl? seviye vard?r: Ba?lang?ç, Hat?rlatma, Güvenli sürü?, Orta/ileri. Yol ve enduro kategorilerinin ba?lang?ç, hat?rlatma ve güvenli sürü? seviyeleri, BMW Motorroad e?itmenleri taraf?ndan yeti?tirilen personelimiz taraf?ndan uygulanmaktad?r. ?leri seviye programlar? ise BMW Motorrad Almanya ve Güney Afrika’dan gelen özel yöneticiler taraf?ndan uygulan?r E?itimlerini nerede veriyorsunuz? E?itimleri Borusan Oto ?stinye Tesislerinde veriyoruz bunun d???nda enduro e?itimlerimizi ise ?ile ve Wattabe’deki arazimizde çad?r veya otel konaklamal? olarak veriyoruz. Hangi tarza yönelik e?itimler var? Ba?lang?ç, Ba?lang?ç + A2, Hat?rlatma, Güvenli Sürü?, Enduro Bu sene içinde ?leri Enduro ve Pist e?itimleride eklenecek. Hangi seviyelerde e?itim veriyorsunuz? Daha önce hiç motosiklet kullanmam??, hatta bisiklet kullanmam?? ki?ilerden, deneyimli sürücülere kadar her seviyede e?itim veriyoruz. E?itimlerde ne ö?retiyorsunuz? Ba?lang?ç e?itiminde; Hiç motosiklete binmemi? ki?ileri Vitesli bir motosikleti kullanabilir hale getiriyoruz. Güvenli Sürü?; ?ehir kullan?m?nda kar??n?za ç?kabilecek potansiyel risklerin çözümüne yönelik hareketleri simule ederek e?itimi veriyoruz. Enduro; Enduro’ya giri? olarak verilen bu e?itimde kullan?c?lar?n arazi yeteneklerinin geli?tirilmesi amaçt?r. Farkl? zemin ko?ullar?ndan, Frenlemeye kadar ki süreçler anlat?l?r ve uygulan?r. Hangi dönemlerde ve tarih aral?klar?nda e?itim veriyosunuz? Asfalt e?itimlerimiz y?l boyu devam ediyor, zeminde kar olmas? durumunda ara veriyoruz, enduro e?itimlerimiz ise baharda ba?l?yor. Ders ücretleriniz ne kadar? Ders ücretleri seviyeye ve motosiklet markas?na göre de?i?iklik gösterebiliyor, 60 ile 440 euro aras?nda diyebiliriz. www.bmwrideracademy.com adresinde detaylar? bulabilirsiniz. E?itmenleriniz kimler? Ve e?itmen olmalar? için e?itimlerini kimden ve nas?l al?yorlar? ( Ben) Sarper Sesli, Burak Ercan, Nural Meriçtan, Ümit Salk?m. Öncelikle Almanya Rider Academy’den gelen e?itmen taraf?ndan hepsi e?itmen e?itimi al?yorlar (Thomas Wolf), daha sonra e?itimi alan ki?iler aras?ndan kimlerin e?itmen olabilece?ine karar veriyor ve lisanslar?n? veriyor. Bu e?itmenler her sene lisanslar?n? yeniliyor ve s?navlara giriyorlar. Ayn? zamanda farkl? dallarda e?itmen e?itimi almaya da devam ediyorlar. Tüm e?itmenlerin uluslararas? pasaportu (Dünyadaki tüm BMW Rider Academy’lerde e?itim verebilme yetkisi sa?layan lisans) bulunmaktad?r. E?itimlerde kaç cc ve hangi marka motorlar? kullan?yosunuz ? E?itim motosikletleri 50 cc den ba?l?yor ve 650 ye kadar ç?k?yor, BMW, Honda ve Yamaha marka motosikletler kulland?r?yoruz. E?itim almak isteyen ki?ilerde istedi?iniz özellikler var m?? ?zlemeleri gereken prosedürler nedir? Öncelikli olarak bisiklet dengesinin olup olmad???na bak?l?yor. Sonras?nda ki?inin yetenekleri, ve ö?renebilme h?z? do?rultusunda e?itime ?ekil veriliyor. çok s?kl?kla gündeme gelen bir konuda motora dü?ük cc ile ba?lanmas? gerekti?i. Oysa görüyoruz ki e?itimini alan ki?iler (jandarma ve polisler) yüksek cc motorlar? gayet rahat kullanmakta bir e?itmen olarak konu hakk?nda dü?ünceleriniz nelerdir? Bizimde bu konuya yakla??m?m?z kesinlikle küçük cc bir motosikletle ba?lamak. Ama tercih illaki büyük cc bir motosiklet olacaksa e?itim sürecinin devam ettirilmesi ?art?yla bu konuya biraz daha iyimser bakabiliyoruz. Bugüne kadar e?itim verdi?iniz kesimin genel profiline bakacak olursak hangi tarz kullan?c?lar? ön planda? Bizim e?itim verdi?imiz kullan?c?lar aras?nda genelde Enduro motosiklet kullanan ki?iler yer al?yor. Ama bu sene itibariyle pist e?itimlerine de ba?layaca??z. E?itimini tamamlayan bir binici kaç sene arayla ara egitim semineri almal?d?r ? Bizce motosiklet e?itiminin sonu yok. E?itim sürecinin süreklili?inin sa?lanmas? ve hiçbir ?ekilde ben her ?eyi biliyorum art?k e?itim almama veya bir ?eyler ö?renmeme gerek yok ?eklinde dü?üncelere kap?l?nmamas? gerekti?ini dü?ünüyoruz.. ?stanbul d???nda ya?ayan motosikletseverlere e?itim vermek üzere çal??malar?n?z var m?? ?stanbul d???nda da Ankara, Antalya, ?zmir ve Adana ‘da e?itimler verdik, bu y?l Bursa ‘da e?itim verece?imiz iller aras?nda yer al?yor. Türkiye’nin çe?itli bölgelerine ve yurtd???na organize edilen motosiklet turlar? hakk?nda bilgi verirmisiniz ? BMW Rider Academy motosiklet turlar? DSM group bünyesinde olan No Limits A grubu seyahat acentas? taraf?ndan organize edilmektedir. Yurtiçi yurtd??? turlarda da amaç farkl? co?rafyalarda motosiklet kullanman?n zevkini güvenli sürü?le birle?tirerek yapmakt?r. Turlar?m?z?n arkas?nda içi donan?ml? (?lk yard?m ve Mekanik) ve yedek motosiklet bulunan bir araç takip etmektedir. Tur rehberlerimiz BMW Rider Academy’de e?itmen olan ve ilkyard?m, mekanik konular?nda sertifikal? ki?ilerdir. Her firma gibi sizinde ileri dönük projeleriniz elbette vard?r. Bu projelerden bahsedermisiniz. ?u anda dünyan?n her yerinden ö?rencilerimiz mevcut. ?ran’dan da Kazakistan’dan da. Amac?m?z E?itim kalitesini ve çe?itlili?ini daha çok artt?r?p her kullan?c? seviyesine e?itim imkan? sa?layabilmek. Motosiklet turlar? konusunda da pek yak?nda Dünyan?n birçok co?rafyas?na motosikletlerinizle ula?abilme imkan?n? yaratmak. Son olarak motoaktuel okuyucular?na bizim arac?l???m?zla iletmek istedi?iniz bir konu varm?? Motosiklet en ba?ar?l? e?itim metodlar?ndan olan “Ya?ayarak ö?renme” için fazla riskli bir araç Bize yo?un temponuz içinde zaman ay?rd???n?z için te?ekkür ederiz. Ben Te?ekkür ederim.
Resmi MOSED Üyesi Olmak İçin Tıklayınız... ROTANIZI HESAPLAYIN... HAVA DURUMUNU ÖĞRENİN... MOTOSİKLET OYUNLARI OYNAYIN... GALERİMİZDE FOTOĞRAF PAYLAŞIN... MOTOSİKLET İNCELEMELERİNE GÖZ ATIN... RADYO & TV YAYINIMIZDAN FAYDALANIN... LİNK DEĞİŞİMİNE KATILIN... KİŞİSEL BLOGUNUZU OLUŞTURUN... When Shadows Grow Longer... |
|
|
|
| Sponsor Bağlantılar |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|