Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 .  

Geri git   MOSED.NET FORUM-Türkiye'nin Motosiklet Portalı > Faydalı Bilgiler Arşivi > Köşe Yazıları > Moto Köşe

Anasayfa İncelemeler Galeri Oyun Blogum Yeni Mesajlar İstatistik Radyo & TV Profilim
FORUM İletişim Rota Planlama Hava Durumu Link Paylaşım RSS SiteMap Gizlilik Bildirimi Reklam Ver

Bookmarks
Sosyal Link Paylaşımı
 Kaydet AddThisTo Kaydet Digg Kaydet Reddit Kaydet Furl Kaydet Del.icio.us Kaydet Google Kaydet Yahoo! This Kaydet Technorati Kaydet StumbleUpon Kaydet Spurl Kaydet Netscape Kaydet Spurl Mister Wong KaydetKaydet MSN Live  Kaydet Blinklist Kaydet Netvouz Kaydet Designfloat Kaydet Yumiyum Kaydet Backflip Kaydet Blogmarks

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-04-2007, 14:03   #1 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 60 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2221 / 2221
Güç: 2637 / 8159
Tecrübe: 24%

İletişimcrazy_devil - İCQ üzeri Mesaj gönder crazy_devil - AİM üzeri Mesaj gönder crazy_devil - MSN üzeri Mesaj gönder crazy_devil - YAHOO üzeri Mesaj gönder crazy_devil isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Motosiklete neden büyük hacimli ve süratli motorla ba?lanmaz? - Mehmet Sokmen Yaz?s?

Bu yaz?y? okumadan önce kafan?zda motosikletle ilgili tüm bilgileri ve ya?ad?klar?n?z? unutun. Hatta hayat?n?zda motora bile binmemi? farzedin kendinizi. Sa?l?kl? bir beynin burada yaz?lanlar?n tersine bir?eyi dü?ünmeyece?ini bekliyorum…
“?lk motorum 600cc bir supersport ve hala hayattay?m” dü?üncesi
Bu tip bir dü?ünce çok tehlikelidir. Kim ne derse desin, 600cc ve üzeri bir motosiklet ba?lang?ç motoru olarak uygun de?ildir. Bunu dünya üzerindeki bütün deneyimli insanlar, e?itmenler ve bu i?in içinde olan insanlar söylüyor. Haa, “ben yapt?m oldu” deyip kafan?z?n dikine giderseniz birgün, biryerlerde patlars?n?z. Neden mi? çünkü 600cc ve 1000cc kategorisindeki yar?? motorlar? hatay? affetmez. Zaten motor en ufak hatan?z? kollayan, ilk f?rsatta sizi üzerinden atmaya çal??an bir alettir. Yar?? motorlar? di?er motorlardan çok farkl? davran??a sahiptir. Ortalama olarak 160-180 kg olup, 120-200 hp aras? güce sahip bu motorlar, iki üç saniye gibi çok k?sa sürelerde çok yüksek süratlere ç?kabilirler. Bu motorlara yüksek süratlerde hakim olmak ciddi derecede zordur. Motora hakimiyet belli teknikler gerektirir. Yüksek süratlerde motoru yava?latmak ve durdurmak zordur. Bu tip motorlar? kullanmak için “?leri Sürü? Teknikleri” e?itimi almak faydal? olacakt?r. Bugün motosikletlerin limitlerinin en fazla zorland??? MotoGP gibi bir yar??ta bile profesyonel kullan?c?lar?n motorlarla ne tip kazalar geçirdi?ini görüyorsunuz. Pist ve trafik çok farkl? ortamlard?r. Pist içerisinde bulunan her yar??ç? profesyoneldir, çok iyi e?itimlidir, içinde bulundu?u ortam?n fark?ndad?r. Motorlar birbirine yak?n süratlerde ve ayn? yöne gitmektedir. Bunun yan?nda pistte her türlü sa?l?k önlemi en k?sa sürede müdahele edilebilecek ?ekilde her an haz?rd?r. Pistte yap?lan hatada en kötü ihtimalle biryerleriniz k?r?labilir ancak ayn? ?ekilde trafikte kaza geçirdi?inizde bunun ölümle sonuçlanmas? olas?d?r. 600cc motora binip, hala hayattay?m diyenler birgün öyle bir durum içerisinde kalabilirler ki, bu hayatlar?na malolabilir. Bunun birçok örne?ini duyduk, gördük. Benzer bir durumda deneyimli ve e?itimli bir kullan?c? baz? teknikleri uygulamas? sayesinde içinde bulunan durumdan s?yr?labilecektir. Düz yolda motor kullanmak ve ba??na bir?ey gelmemesi motoru çok iyi kullan?yor anlam?na gelmiyor. çekirge bir s?çrar, iki s?çrar, üçüncüde ne oldu?unu hepimiz biliyoruz…
Kimseye motor hayat?na 100cc scooter ile ba?lanmal? demiyorum ama herkes cüssesine, kapasitesine uygun bir motorla ba?lamas?, o motora iyice al??t?ktan ve çok iyi ?ekilde hakim olduktan sonra motor hacmini kademeli bir ?ekilde yükseltmeli diyorum. Yurtd???nda birçok ülkede ehliyeti yeni alan ki?iler kanuni olarak iki sene boyunca 100-150cc den büyük motor kullanam?yorlar. ?ki senenin sonunda da yap?lan bir s?navdan geçtikten sonra motor hacmini büyütebiliyorlar, o da direk olarak 600cc veya 1000cc hacimli bir motor olam?yor. K?sacas? dünyada büyük hacimli motorla ba?lanmamas? için kanuni yollara da ba?vuruluyor. Umar?m bu uygulama Türkiye’ye de gelir çünkü bu i?e çok hevesli olup seçimlerini bilinçsiz ?ekilde yapan kullan?c? say?s? çok fazla.
Deneyim ve e?itimi hiçe sayan zihniyet
Motosiklette olmazsa olmaz iki ?eyden biri deneyim, di?eri e?itimdir. çok uzun süreler motosiklet kullanan biri zaman içerisinde ya?ad??? olaylardan deneyim kazan?r ve yapm?? oldu?u hatalar? tekrar etmemeye çal???r, tekni?ini geli?tirir. Motosiklette deneyim çok önemlidir, ölmemenizi sa?lar. Bunun yan?nda e?itim, deneyimi destekleyen bir kavramd?r. Ciddi bir kurulu?tan al?nan e?itimin faydas? çok büyüktür. Uzun süreler motor kullanan biri bile e?itim ald?ktan sonra bir konu hakk?nda “me?er bunca senedir bunu yanl?? biliyormu?um” diyebilir. Sonuçta e?itimde al?nan bilgiler motor konusunda uzman ve profesyonel ki?ilerin ortaya koydu?u bilgilerdir. Bunlar? hiçe sayan sadece kendini kand?r?r ve hiçbir zaman kendini geli?tiremez, oldu?u yerde sayar. çok ?ey bildi?ini sanar ama asl?nda hiçbir ?ey bilmiyordur.
Beceri ve kabiliyet
Tabi ki her konuda oldu?u gibi motosiklet kullanma konusunda da her insan?n becerisi birbirinden farkl?d?r. Biri iki üç ayda motora çok iyi hakim olabiliyorken, di?eri ayn? sürede trafi?e bile ç?kamayabilir. Ancak motora çok k?sa sürede hakim olabilmeniz, motoru çok iyi kulland???n?z anlam?na gelmez. Motoru çok iyi kullan?yor olmak için deneyim sahibi olmak gerekir ki bu da zamanla olacak bir?eydir. Baz? arkada?lar?n ben iki ayd?r motor kullan?yorum, k?rk y?ld?r sürenlere bile ta? ç?kart?r?m demesi sizce ne kadar anlaml?d?r?
Herkese iyi sürü?ler, kazas?z günler diliyorum.

MOSED-Motosiklet Sevenler Derneği

Sponsor Bağlantılar
Alt 27-06-2007, 14:42   #2 (permalink)

Web ÜYE

Avatar an650 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 65
Güç: 8 / 304
Tecrübe: 62%

İletişim

çok güzel yazm??s?n?z ellerinize sa?l?k benim size bi sorum olacak ben 3 y?ld?r motosiklet kullan?yorum ilk motorum 50cc lik bir motordu daha sonra honda kinetix ard?nda 125cc lik kymco ve daha sonrada suzuki burgman 400 kulland?m.?uan ise 650cc lik burgman kullan?yorum ama vitesli motor prati?im yok sadece yerinden kald?r?p en fazla 3 ümcü vitese kadar gidebilirim heralde ancak yar?? motosikletlerine kar?? çok büyük bir tutkum var ve almak istiyorum nerden ve nas?l ba?lama gferekti?i konusunda bana yard?mc? olursan?z sevinirim te?ekkürederim
Alt 10-07-2007, 12:53   #3 (permalink)

Web ÜYE

Avatar lordskeldan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 110
Güç: 14 / 532
Tecrübe: 43%

İletişim lordskeldan - MSN üzeri Mesaj gönder

eme?ine sa?l?k , güzel yaz?
kesinlikle tecrübe önemi bir?ey , ayn? zamanda güvenlik
art?k e?itim seminerleri gibi güzel faaliyetler de yo?unla?m??ken
u?ramakta fayda var derim
ben de ilk kymco'yla ba?la?m , ?imdi raptor kullan?yorum ve
pek de de?i?tirmeye niyetim yok, çünkü yetiyor
racing'lere gelince , tip görsellik güzel ama iyi bir asfalt ve uzuun bir yol lazm
zaten h?z? sevenleri piste davet ediyorum
Alt 10-07-2007, 17:27   #4 (permalink)

Web ÜYE

Avatar aslcn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım

Üyelik Bilgileri

Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Tecrübe: 0%

İletişim

ellerine sagl?k cok guzel yazm?ss?n ben b?se sorcam butum forum a ben 1000cc l?k atv bak?om s?md? d?ceks?n?z ne yapcan onu ben onu kend? bahcem?zde tarlay? surmek ?c?n falan kullancam bana yard?m c? olurmusunuz ne kardard?r nerden bulab?l?r?m yard?mc? olur san?z sew?n?r?m..
Alt 15-07-2007, 20:14   #5 (permalink)
WebMaster/Site Admin

Avatar crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şampiyonluklarım RaJuMeter Champion! Snow Boarding Champion! 123 Go Ste Champion!

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:

Seviye: 60 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2221 / 2221
Güç: 2637 / 8159
Tecrübe: 24%

İletişimcrazy_devil - İCQ üzeri Mesaj gönder crazy_devil - AİM üzeri Mesaj gönder crazy_devil - MSN üzeri Mesaj gönder crazy_devil - YAHOO üzeri Mesaj gönder crazy_devil isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Arkada?lar yaz?n?n ba?l???na da iyi bakarsan?z yaz?n?n bana ait olmad??? yaz?yor.Mehmet Sökmen'in yaz?s?. Ben sadece al?nt? yap?p koydum buraya sizler de faydalanabilesiniz diye.Sevgiler.

MOSED-Motosiklet Sevenler Derneği

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil